14 Mayıs 2024
  • Ankara2°C
  • İstanbul10°C
  • İzmir13°C
  • Giresun10°C

2 MİLYON 200 BİN FİDAN DİKİLDİ

Giresun'da erozyonla mücadele çalışmaları çerçevesinde 2009 yılında 2 milyon 200 bin fidan dikildiği bildirildi...

2 Milyon 200 Bin Fidan Dikildi

29 Ocak 2010 Cuma 09:12

İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, yaptığı açıklamada, Giresun'da erozyonla mücadele çalışmalarının 2009 yılında da aralıksız olarak sürdürüldüğünü söyledi. Giresun'da, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin erozyon tehdidi altında bulunduğunu ifade eden Hıdır, geçen yıl çalışmaların daha çok bu ilçelere yönelik olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Giresun'da erozyonu tamamen önlemek istediklerini kaydeden Hıdır, "Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizin erozyon tehdidinden kurtarılması için 2003 yılında çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu bölgelerde yoğun olarak ağaçlandırma çalışmaları sürdürmekteyiz. 2009 yılında 2 milyon 200 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Fidanların dikimlerinin büyük kısmını da bu üç ilçemizde gerçekleştirildi. Yaptığımız çalışmalarla bu ilçelerimizde topraklarımızın erozyon tehdidinden kurtarılmasını sağlayacağız" dedi.

Hıdır, 2010 yılında erozyonla mücadele çalışmaları çerçevesinde toprakla buluşacak fidan sayısını 3 milyon adede çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

giresunekspres.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.