30 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul13°C
  • İzmir15°C
  • Giresun15°C

ALUCRA CAMİİ DERNEĞİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Kısa adı Alucra Camii Derneği olan Alucra Merkez Büyük Camii Koruma, Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ilçemizde dernekcilik adına yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam etmekte...

Alucra Camii Derneği Çalışmalarına Devam Ediyor

24 Kasım 2010 Çarşamba 19:33

İlk yapıldığında ahşap olan Alucra Büyük Camii, 1974 yılında yıkılarak yeniden yapılmış ve bugünkü halini almıştır. Geçen 36 yıl içerisinde camide yenilikler yapılması elzem hale gelmiştir.

Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Eylül 2007 yılında onarılmaya başlayan Merkez Büyük Caminin eksikliklerinin daha hızlı bir şekilde giderilmesi için ve şaibeye mahal vermemek adına Alucra Esnafları tarafından dernek kurulması uygun görülmüştür.

Kurulan derneğin kalıcı olması için amacının geniş tutulması ve ilçemizin diğer köylerindeki onarıma ve bakıma ihtiyaç duyulan camilere de yardımcı olmak, kabristanlıkları, şehitlikleri onarmak ve Alucra Kuran Kursu Okulunu yapmayı hedefleri arasına almıştır.

Bu gaye ile Alucra esnafından oluşan dernek yönetimi, ilçede bulunan Merkez Büyük Camii girişine "Taç Kapısı" olarak adlandırılan mimari özelliğe sahip asırlık bir eseri kazandırmış ve Samsun da ikamet eden bir iş adamımızın katkılarıyla da ahşap oyma sanatını Kündeharinin bir örneği olan ve yapılan Taç Kapı'ya yakışır bir şekilde yapılan ahşap kapılar camii girişlerine takılmıştır. Daha öncesinde tüm camii içerisindeki ahşap taban döşemeleri sökülerek yeniden döşeme yapılmış ve hayırseverlerin katkılarıyla yeni halıları da döşenerek camii Müslümanlara ve İlçemize yakışır bir hal kazanmıştır. Yaklaşık 700 bin TL civarında toplanan yardım paralarıyla camiimiz modern bir hale getirilmiştir.

Eksik kalan Bay - Bayan tuvaletleri, şadırvan ve gasilhane çalışmalarının da bu yıl içerisinde büyük oranda yapılmış, gasilhane ve ayrı ısıtma sistemi camii derneğinin ve hayırseverlerin çabalarıyla ilçemize kazandırılmıştır.

Yapım aşamasında yardımlarından dolayı Alucra Belediyesi'ne ve Alucralı hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz.

Şu aşamada yapımı süren gasilhane, dernek odası ve kalorifer odasının boyanması için acilen 750 TL boya ve boyama ücreti için siz duyarlı hemşehrilerimizin katkıları beklenmektedir. Az çok demeden miktarı sizin belirlediğiniz ölçüde desteklerinizi rica ediyoruz.

Katkı Sağlamak, çorbada tuzu olmasını isteyenler aşağıdaki telefonu yazılı kişilerle irtibata geçebilirler.

Hasan ŞİMŞEK : 0538 937 42 13
Erdem EKŞİ : 0533 455 25 73
Kadir BEKİROĞLU : 0535 296 84 59

K.:Alucra Haber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.