08 Eylül 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul21°C
  • İzmir27°C
  • Giresun23°C

BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAHİPLERİNE DUYURU

Büyükbaş hayvanlarını küpeletmeyen ve kayıt altına aldırmayan yetiştiricilerin 13.12.2010 tarihine kadar hayvanlarını küpeleterek Türkvet sistemine kaydettirmesi gerekmektedir...

Büyükbaş Hayvan Sahiplerine Duyuru

01 Aralık 2010 Çarşamba 17:10

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından AB uyum yasaları çerçevesinde, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çıkarılmış; bu kanunun 7. maddesinde belirtilen şartları yerine getirmeyenlerle ilgili aynı kanunun 36. maddesinin e) bendi gereğince 500 TL idari para cezası uygulanacağı hüküm altına alınmıştır.

Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte büyükbaş hayvanlarını küpeletmeyen ve kayıt altına aldırmayan yetiştiricilerin mağdur olmaması için, 26.11.2010 tarihli Bakanlık Makam Oluru na istinaden işletmelerinde bulunan her yaş ve cinsteki büyükbaş hayvanların 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu yürürlüğe gireceği 13 Aralık 2010 tarihine kadar küpelenmesi ve Türkvet sistemine kaydedilmesi sağlanacaktır.

Her yaştan sığır veya mandasında kulak küpesi olmayan yetiştiricilerin mümkün olan en kısa süre içerisinde bağlı bulundukları İl/İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat etmeleri yada küpeleme yetki sözleşmesi bulunan serbest veteriner hekimlerle temasa geçmeleri gerektiği belirtildi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.