30 Nisan 2024
  • Ankara23°C
  • İstanbul15°C
  • İzmir25°C
  • Giresun15°C

ÇAMOLUK BALININ 2010 YILI MAHSÜLÜ PİYASAYA SÜRÜLDÜ

Çamoluk balının 2010 yılı mahsülü tezgahlarda müşterisini bekliyor...

Çamoluk balının 2010 yılı mahsülü piyasaya sürüldü

23 Eylül 2010 Perşembe 17:15

Her yıl tonlarca Bal üretiminin yapıldığı Çamoluk'ta 2010 yılı mahsülü tezgahlarda ki yerini aldı.

Çamoluk'un tüm köylerinde bir çok kişi en az bir kovanla dahi olsa arıcılık yapmaya ve bal üretmeye çalışıyor. En kaliteli ve en sağlıklı balın Eylül ayında tezgahlarda olacağını dile getiren Çamoluklu Arıcılar, Eylül ayının gelmesi ile Ballarını satışa çıkardılar.

Köylerde özel üretim yapan arıcılar İstanbul'dan aldıkları siparişleri yetiştirmeye çalışırken, Çamoluk'ta ki bazı işletmelerde Balları çerçeve ve süzme olarak satışa sunuyor.

2010 yılı mahsülü olan Ballar, 20 TL ile 35 TL arasında alıcı buluyor. Çerçeve ballar 20 TL, Süzme Ballar 25 TL ve Karakovan Balların 35 TL ile satıldığı belirtiliyor.

Çamoluklu profesyonel arıcılar ise arıcılığın bilinçsiz yapılmasından ve arılara haddinden fazla şeker verilmesinden dert yanıyor. Arıların gün geçtikçe tembelleştirildiğini, balın kalitesinin düştüğünü ve bununda Çamoluk Bal'ının itibarını zedelediğini söyleyen arıcılar, "Bu işin ucunda insanların sağlığı var, kimse üç-beş kuruş uğruna insanların sağlığı ile oynamamalı. Bu işi herkes yapabilir ama bilinçli yapmalı ve bütün çerçeveyi doldurmak için arıları tembelliğe alıştırmamalı," diyorlar.

İstanbul'dan Bal sipariş edip yada Çamoluk'tan alıp komşularına ve çevrelerine bal satıp hediye eden Çamoluklular ise, bazı balların yüzlerini kızarttığını belirtiyorlar. Çamoluklular, bu işin hakkının verilerek yapılmasını ve Çamoluk balının markalaşabilmesi için kalitesinin düşürlmemesini istiyorlar...

Haber: Emre EKMEN - Çamoluk

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.