04 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul16°C
  • İzmir19°C
  • Giresun15°C

CANİKLİ’DEN DTP’YE TEPKİ

Canikli, Reşadiye'de ki saldırının Devlet tarafından gerçekleştirildiği iddialarını gündeme getiren DTP'ye tepki gösterdi...

Canikli’den DTP’ye Tepki

14 Aralık 2009 Pazartesi 11:30

PKK'nın Tokat'taki saldırıyı üstlenmesini değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, saldırıyı Devlet tarafından gerçekleştirildiği iddialarını gündeme getiren DTP'ye sert tepki göstererek, “DTP bunu nasıl izah edecek doğrusu merak ediyoruz” dedi.

Saldırı ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Canikli, DTP sözcülerinin menfur olaydan sonra saldırının PKK tarafından değil, devlet tarafından yapıldığı iddialarını gündeme taşımalarını esefle kınadığını söyledi. DTP'lilerin, bu şekilde kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmek istediğini kaydeden Canikli şu ifadeleri kullandı, “Bu konuya asıl açıklama getirmesi gereken DTP sözcüleridir. DTP bunu nasıl izah edecek. Burada PKK'nın saldırıyı üstlenmesinin hiç önemi yok. Bu saldırının asıl sonucunu güvenlik üst düzey mercilerinin ortaya çıkaracağı bulgulardır. Ancak, burada ilginç bir durum vardır. DTP, ilginç bir suçlama ortaya attı ardından, PKK bu saldırıyı üstlendi. DTP, burada kamuoyunu yanlış yönlendirerek, dikkatleri nereye çekmek istedi asıl bu şekilde yorumlamak lazım. DTP'nin iddiaları havada kaldı."
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.