22 Ekim 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul17°C
  • İzmir20°C
  • Giresun12°C

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE ÖRGÜTÜ

CHP İlçe örgütünün; Şebinkarahisar'ın mahalle ve köylerinin sorunlarını yerinde dinleme ve tespit etme çalışmaları çerçevesindeTekkaya Köyü ÇIRDAK Mahallesi ziyareti.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE ÖRGÜTÜ

07 Kasım 2010 Pazar 19:08

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE ÖRGÜTÜ
KÖY ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

23/10/2010 Tarihinde Tekkaya Köyü ÇIRDAK Mahallesi Oktay ALP Başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi Köy çalışma gurubu tarafından ziyaret edildi.

Köy sakinleriyle sohbet edildi.Mahallenin sorunları ,istekleri ve kamu hizmetlerinin köye ulaştırılmadığı konusundaki şikayetler dinlendi , fotoğraf ve kamera kaydına alındı.


Çırdak mahallesinde kışları 15 Hane sürekli ikamet etmektedir.Yazın gurbetcilerin dönüşüyle hane sayısı iki katına çıkmaktadır.Gurbetcilerin sürekli ikamet etmek konusunda yoğun bir talebi olduğu belirtilmesine rağmen ; Köyde içme ve kullanım suyu yetersizliğinden daimi oturmak ve yeni konut yapmak isteyenler bu arzularından vaz geçmişler.

Hasanşeyh – Gölve yol ayrımından ÇIRDAK Mahallesine kadar olan yol bakımsız ve kötü bir halde , alt yapısının ve güzelgahının düzeltilerek asvaltlanmaya ihtiyacı var.

Köyün içersindeki içme suyu deposu çatlamış ve su kaçırıyor , acilen yenilenerek hacminin büyültülmesi mahalle sakinlerinin talebidir.Depoya gelen su kaynağında heyelen nedeniyle azalma olmuş.İlgili mercihlere su kaynağının azaldığı bildirilmesine rağmen bu güne kadar sorun cözülmemiş.Su deposundan itibaren evlere su dağıtımı şebekesi köylüler tarafından yapılmış.



Mahalle halkının talebi mevcut su kaynağının bulunduğu havzadan suyun toplanarak Depoya aktarılması ilaveten köy çevresindeki diğer su kaynaklarınında depoya aktarılarak ihtiyacın karşılanması.


İçme suyu ve kullanım suyu yetersizliğini gidermek için su tankerleri ile ırmaktan su taşınmaktadır ve maliyatinin tanker başı 50.00TL olduğu söylenmiştir.Şu anda tankerle ırmaktan su taşıma işi devem etmektedir.


Mahallede kanalizasyon ağı bulunmamaktadır.



İlçemizin şirin köylerinden biri olan Tekkaya Köyü ÇIRDAK Mahallesi sakinleri seslerini duyuramamaktan yakınmaktadırlar.


Giresun Valiliği , Şebinkarahisar kaymakamlığı , İlgenel Meclisi Üyeleri , Köydes yöneticileri umarızki ÇIRDAK Mahallesinin sorunlarıyla önümüzdeki günlerde ilgilenir ve Köye geri dönüş arzusunda olan hemşehrilerimizi teşvik ederler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.