29 Mart 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul20°C
  • İzmir25°C
  • Giresun19°C

EĞRİ-BELİMİZİ DOĞRULTAMADIK.

Kürşat YILMAZ

01 Haziran 2015 Pazartesi 17:08

Ulaşım,iletişim  en eski zamanlardan beri biz insanların yemek yemek,barınmak gibi temel ihtiyaçlarından sonra  en vazgeçilmezlerimiz olmuşlardır. Bu bağlamda Şebinkarahisar’ımızın kanayan yarası olan, Eğribel’e değinmek istedim.2200 metre rakımıyla her Şebinkarahisarlı’nın mutlaka bir anısı vardır Eğribel’de.Sembolik olarak temeli atılan,çalışmaları devam eden tünel 3 sene içinde bitirilecekmiş. Öyle ya da böyle yıllardır hasretle beklediğimiz bir tünel için çok savaş verdi Şebinkarahisarlı’lar. 3 sene daha bekleyebiliriz eğer sonunda amacımıza ulaşacaksak. Geç olsun güç olmasın demeyi çok isterdim fakat artık geç olmasın.

Zaten yeterince vakit kaybettik.Belki sizi çok eskilere götüreceğim ama bu Giresun-Şebinkarahisar yolunun yapım çalışmaları 1870’lere kadar dayanır. Yine o kadar da geriye gitmeyelim diyorsak en az 50 yıllık bir tartışması vardır Giresun-Şebinkarahisar yolunun. Burdan hareketle eniştemiz diye seslendiğimiz rahmetli Ecevit Şebinkarahisar’ın il olması yönündeki tartışmalar da bunun çabası.

Yoluyla,il-ilçe olması durumuyla bu kadar sıkıntı çeken başka bir şehir var mıdır acaba diye sormadan edemiyorum. Eğribel ile ilgili ne aratsanız internette karşınıza , “uçuruma sürüklendi,kaza yaptı,virajı alamadı,devrildi,yandı,bitti,kül oldu” gibi bir sürü manşete denk gelebilirsiniz. İçlerinde iyi,güzel,umut verici haber görmek pek mümkün değil işin açıkçası. 2009,2010,2011, seneleri gözüme çarpan birkaç tanesi.

İnsanlar vatan uğruna can verirken, bizler bir tünel belki bir yol için can vermişiz de haberimiz yokmuş meğer. Yanıbaşımızdaki Gümüşhane-Trabzon üzerinde büyüklü küçüklü 15-20 tünel varken Şebinkarahisar’ın çektikleri reva mıdır? Geçmişi unutup geleceğe bakmak adına,yavaş yavaş birşeylerin yapıldığını görmek insanı umutlandırmıyor değil.Öyle ya da böyle belki de çehresini değiştirecek bu tünel inşaatı ve devamındaki yol. Hep beraber son 3 diyelim ve geri sayımı başlatalım yolumuz ve tünelimiz için.

 Umalım da bu saydığımız son 3 olsun. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.