08 Eylül 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul21°C
  • İzmir27°C
  • Giresun23°C

EROZYON ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, yörede 50 bin hektar alandaki erozyon tehdidini önemli ölçüde kontrol altına aldıklarını belirti...

Erozyon Önemli Ölçüde Kontrol Altına Alındı

27 Eylül 2010 Pazartesi 10:32

Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'un iç kesimlerindeki Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinin bir bölümünde, zayıf orman ve bitki örtüsü nedeniyle erozyon yaşandığına işaret etti.

Bu alanın önemli bölümünün tarım arazisi olduğunu, bugüne kadar erozyon tehdidi altında olan 20 bin hektar alanda fidan dikme,ve teraslama çalışmaları yaptıklarını anlatan Hıdır, şunları söyledi:

''Yörede 50 bin hektar alandaki erozyon tehdidini önemli ölçüde kontrol altına aldık. Artık anlık yağışlar sonucu yüzeysel su akıntıları köprü, baraj ve yollara zarar vermiyor. Bu çalışmalarımızı 6 yıldır sürdürüyoruz. Geçen yıl bin hektar alanda erozyonla mücadele çalışması yapmıştık. Bu yıl ise yıl sonuna kadar bin 500 hektar alanda bu çalışmayı yapmayı planlıyoruz. Erozyonla kontrol çalışmalarında Giresun, Türkiye'nin en başarılı illerinden biridir.''

Hıdır, bu konuna ellerindeki imkanı en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ettiklerini kaydederek, ''Topraklarımızın yağmurlarla derelere akarak yok olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda imkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz. Giresun'da erozyon tehdidinin tamamen kontrol altına alınması biraz daha süre alacak'' diye konuştu.

AA - memlekethaber.com
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.