01 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul16°C
  • İzmir27°C
  • Giresun16°C

G.Ü. REKTÖRÜ PROF.DR.OSMAN METİN ÖZTÜRK ÜN İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY UN ÖLÜMÜNÜN 72. YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJI

Mehmet Akif ERSOY, milletimizin milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde vurgulayarak bir duygu seline dönüştüren..

G.Ü. Rektörü Prof.Dr.Osman Metin ÖZTÜRK ün İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif ERSOY un Ölümünün 72. Yıl Dönümü Nedeniyle Yayınladığı Mesajı

26 Aralık 2008 Cuma 16:01

Mehmet Akif ERSOY, milletimizin milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde vurgulayarak bir duygu seline dönüştüren, vatan sevdalısı, bir milletin İstiklal Marşını yazıp “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyecek kadar da benliğini vatanına adamış bir şahsiyettir.

Mehmet Akif ERSOY, bir milletin çilesini kendi bünyesinde toplamış ve milletimizin kahramanlığını, inancını, bağımsızlık aşkını ve vatan sevgisini, İstiklal Savaşı’mızın niçin, nasıl ve hangi amaçlarla ve hangi şartlarda yapıldığını, içinde yaşayarak anlatan Cumhuriyet tarihimizin önemli değerlerindendir.

Mehmet Akif ERSOY’un yazdığı İstiklal Marşı, Türklerin vatan ve millet sevgisinin ne kadar büyük / güçlü olduğunun çok somut bir işaretidir. Mehmet Akif ERSOY gibi değerleri yaşatmak, eserlerine sahip çıkmak geçmişe ve geleceğe karşı sorumluluğumuzdur. Giresun Üniversitesi olarak, İstiklal Marşı Şairimizi, ölümünün 72.yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz.

Prof.Dr.Osman Metin ÖZTÜRK
Rektör

Haber kaynak: www.giresun.edu.tr

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.