17 Mayıs 2024
  • Ankara9°C
  • İstanbul13°C
  • İzmir18°C
  • Giresun11°C

GEMİNBELİ NE TÜNEL İSTEĞİ

Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Karadeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan Geminbeli Geçidi΄ne tünel yapılması için bölgedeki ilçelerin belediye başkanları ile birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım΄ı ziyaret ettiklerini söyledi

GEMİNBELİ NE TÜNEL İSTEĞİ

01 Ocak 2009 Perşembe 21:17

Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Karadeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan Geminbeli Geçidi΄ne tünel yapılması için bölgedeki ilçelerin belediye başkanları ile birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım΄ı ziyaret ettiklerini söyledi.
Coşkun, yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında kestirme yol olarak kullanılan Suşehri-Sivas yolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi΄ne tünel yapılması için, Kelkit Vadisi΄ndeki Sivas΄a bağlı ilçelerin belediye başkanları olarak geçen hafta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım΄ı Ankara΄da ziyaret ettiklerini belirtti.
Kendisi ile birlikte Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, Akıncılar Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak ve Gölova Belediye Başkanı Nail Akdoğan΄ın yer aldığı ziyarette, Bakan Yıldırım΄a bu yolun ve Geminbeli Geçidi΄nin önemini ilettikleri kaydeden Coşkun, bu yola tünelin yapılması ile Karadeniz-İç Anadolu bölgeleri arasındaki ulaşımın daha kolay olacağını, ayrıca iki bölgenin ticari ulaşımının da artacağını ifade ettiklerini söyledi.
Coşkun, şunları kaydetti: ΄΄Sayın Bakanımız da bizleri Bakanlık Müsteşarlarından hemşehrimiz Habip Soluk΄a yönlendirdi. Bakanlık Müsteşarı Habip Soluk ise Geminbeli΄ne tünel yapılması için teknik bir ekip gönderecekleri ve bu yerde inceleme yaptıracakları müjdesini bizlere verdi. İnşallah bu isteğimiz gerçekleşir. Bu isteğimizin gerçekleşmesi durumunda Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesindeki ticaret alışverişi daha da artıracağı ümidindeyim.΄΄
Geminbeli Geçidi΄nin 4 kilometre uzunluğunda olduğunu, bu bölgede kış şartlarında ister istemez trafikte aksamalar yaşandığını anlatan Coşkun, bu bölgeye 1,5 kilometrelik bir tünel yapılması durumunda trafikte yaşanan sorunların ortadan kalkacağını vurguladı.
Müsteşar Soluk΄tan Geminbeli΄ne duble yol yapılması için de istekte bulunduklarını ifade eden Coşkun, Soluk΄un Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştüğünü, yolun duble yapılması için 2009 yatırım programına alınacağını kendilerine ilettiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynak: http://www.yeniulke.net

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.