26 Nisan 2024
  • Ankara26°C
  • İstanbul19°C
  • İzmir23°C
  • Giresun24°C

GİRESUN FEDERASYONU ŞEHİTLERİNİ YAD EDECEK

Giresunlular, Kurtuluş Savaşı sırasında kaybettiği şehitlerini “Giresunlu Şehitleriyle Yaşıyor - Giresun Uşakları Şehitleriyle Buluşuyor” etkinliğinde anacak.

GİRESUN FEDERASYONU ŞEHİTLERİNİ YAD EDECEK

01 Ağustos 2015 Cumartesi 02:30

Kurtuluş Savaşı sırasında işgal görmeyen tek vilayet olan Giresun’dan yola çıkan ve vatanı savunurken Afyon’da şehit düşen kahramanların torunları, atalarını Afyon’daki şehitlikte yad edecek. Vatan savunmasına Giresun’dan katılan 42. ve 47. gönüllü alayların Afyon Dedesivri Tepesi’nde verdiği 14 şehit, Afyon’un İscehisar ilçesindeki Giresun şehitliği her yıl, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Giresunlu şehitler, bu yıl 29 Ağustos Cumartesi gününden başlayarak Giresun Federasyonu'nun düzenlediği kapsamlı bir etkinlikle anılacak. “Giresunlu Şehitleriyle Yaşıyor - Giresun Uşakları Şehitleriyle Buluşuyor” sloganıyla düzenlenecek etkinliğin tanıtım toplantısı Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın katılımıyla gerçekleşti.

giresun-federasyonu.jpg

Etkinliğe her sene daha yoğun ilgi olduğunu belirten Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Vatanımızı bizlere emanet eden ve üzerine aziz kanlarını döken ceddini anmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Her sene tekrarlanan bu etkinliğe çok büyük katılım oluyor. Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde bulunan şehitliğimiz, Türkiye’de bir şehrin ismini başka bir şehirde taşıyan tek şehitlik. Buraya, 1990’dan beri her yıl Giresun, İstanbul, Bursa ve gurbetteki Giresun derneklerinin katkılarıyla etkinlikler düzenleniyor. Biz Giresun derneklerinin üst çatı kuruluşu olan Giresun Federasyonu olarak yıllardır bu etkinlikleri düzenliyoruz” dedi.

Anma törenlerinin değerleri hatırlatmak, ulvi değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yapıldığını dile getiren Hasan Turan, “Bu münasebetle geçtiğimiz yıl 5 bin kişiyle Giresun şehitliğine büyük bir anma töreni düzenledik. Yurdun çeşitli yerlerinden katılım olan şehitliğe bu yıl daha da büyük bir katılım bekliyoruz. Giresun toplumu, tarihine, kültürüne, milli ve manevi değerlerine verdiği önemi bütün dünyaya gösteriyor” diye konuştu.

Afyonkarahisar’ da bir Giresun şehitliğinin bulunmasının gurur verici bir tablo olduğunu dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Yaklaşık 10 bin Giresunlu olarak şehitliği ziyaret edeceğiz. İlk defa bir şehrin başka bir şehirde kendi adını taşıyan şehitliği var. Giresun’dan gönüllü alaylar, kurtuluş savaşında savaşmışlar ve şehit düşmüşler. Bu çok güzel bir sıfat ve gurur verici bir tablo. Bu şehitlik, memleketimizin kuruluşunda Giresun’un ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.