24 Nisan 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul20°C
  • İzmir24°C
  • Giresun15°C

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ ARTIŞI

Giresun Üniversitesi Rektörü, "Bu yıl üniversitemize 6 bin 468 öğrenci yerleşti, doluluk oranımız yüzde 90,12. dedi...

Giresun Üniversitesi'nde Öğrenci Artışı

22 Ağustos 2012 Çarşamba 20:28

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Bu yıl üniversitemize 6 bin 468 öğrenci yerleşti, doluluk oranımız yüzde 90,12. Geçen yıla göre yüzde 20'lik bir artış söz konusu" dedi.

Attar, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresun Üniversitesi'nin yakaladığı yüzde 90,12'lik oranın muhteşem olduğunu ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bölümlerinden mezun olan öğrencilerin gelecekle ilgili iş sıkıntılarını ortadan kaldıracak programların akılcı bir şekilde açılması gerektiğini ve bu bağlamda bazı bölümleri açtıklarını anlatan Attar, şöyle devam etti:

"Bu bölümlerin tümüne baktığımızda hepsinde yüzde 100 doluluk oranı var. Demek ki doğru yoldayız. Kontenjanda boşluk yaratan sadece bizde değil, tüm Türkiye'de yara halinde olan Fen Edebiyat Fakültesi. Çok köklü fakülte ne yazık ki yüzde 50 doluluk sağlandı. Diğer fakültelerimiz yüzde 100 doluluk yakaladı. Bunun nedeni fizik bölümü geçen yıl kapanmıştı, biyoloji ve kimya bölümleri de kapandı. Hemen neler yapabiliriz araştırmaya başlayacağız"

Attar, Giresun'a gelecek öğrenciler için öğrenci evleri, yurtlar yapılması gerektiğini belirterek, "İlk aşamada evlerimizde öğrencileri misafir etmeliyiz. Karı düşünmeden tamamen insani yaklaşımla bu öğrencilere sahip çıkmamız lazım. Hızlı bir şekilde esnaflarımız ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivil Toplum Kuruluşları hızlı bir şekilde hazırlık yapmaları lazım. Bu yıl üniversitemize 6 bin 468 öğrenci yerleşti, doluluk oranımız yüzde 90,12. Geçen yıla göre yüzde 20'lik bir artış söz konusu" diye konuştu

-Giresun Üniversitesi uluslararası bir üniversite kimliği kazandı-

Attar, YÖK'ün Giresun Üniversitesi'ne sunduğu yabancı öğrenci kontenjan sayısının 329 olduğunu ancak 30 ülkeden 335 başvuru olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Uluslararası bir üniversite olacağız, Karadeniz'in parlayan yıldızı olan bir üniversite olacağız demiştik. Afrika, Asya ve Avrupa'da bulunan 30 ülkeden 335 başvuru oldu. Kontenjanın da üzerinde bir taleple karşılaştık. İşin güzel tarafı başvuruda bulunan öğrenciler sadece fakülteleri değil, yüksek okullar ve konservatuvarı da tercih etmişler. Giresun için bir dönüm noktasını oluşturan ciddi bir olaydır. Giresun bu öğrencilere hazır olmalıdır. Ciddi bir hazırlık gerekiyor. Giresun artık sadece Türk öğrencileri tarafından tercih edilen bir üniversite değildir. Bugün 30'dan fazla yabancı ülke öğrencilerinin tercih ettiği bir üniversitedir."
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.