GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDEN TURİZM İÇİN PROJE ÖNERİSİ
Giresun Üniversitesi Karadeniz Bölgesine yönelik turizmin Giresun ayağının oluşturulması gerektiğini, Şebinkarahisarın turizm açısından cazip yerlerden biri olduğunu açıkladı.
10 Nisan 2009 Cuma 07:07
Giresun Üniversitesince "KARADENİZ’E YÖNELİK TURİZMİN GİRESUN AYAĞINI OLUŞTURMAK" adlı proje önerisine göre;
Giresun, Karadeniz Bölgesinin ekonomisi tarıma dayalı illerinden birisi olarak görülmektedir. İlin ekonomik yönden gelişmesi için tarımın yanında pek fazla ekonomik faaliyet alanı bulunmamaktadır. Oysa Giresun oldukça zengin bir tarihi kültüre sahiptir. Giresun’da, Kale şehrin merkezine kurulmuştur. Kalede Milli Mücadele Kahramanı Topal Osman Ağa’nın anıt mezarı, tarihi saray kalıntıları, mağaralar, kaba taşlarla örülmüş surlar ve taş kabartmalar görülebilecek önemli noktalardır.
Giresun, yaylaları ve mesire yerleri ile de ünlüdür. El değmemiş doğal güzellikleri ile çok sayıdaki yaylası, doğa / yayla turizmi açısından Giresun’u öne çıkaracaktır. Giresun’a 60 km. uzaklıkta Karagöller dağ silsilesi yürüyüş sporu için çok elverişlidir. En önemli parkurlar; Eğribel - Çoban Bağırtan, Turna Ovası - Kümbet, Eğribel - Avşar Obası - Sağrak Gölü, Kırklar Tepesi - Karagöl Tepesi - Aygır Gölü - Elmalı Obası. Yürüyüş parkurları rakımı 2.250 metrenin üzerindedir.
Kıyıya paralel dağların üzerinde ve gerisinde kalan başta Şebinkarahisar, Güce ve Çamoluk ilçeleri olmak üzere, bu ilçeler Giresun’un turizm açısından cazip yerleridir.
Giresun, Karadeniz Bölgesinin doğal güzelliklerini cömertçe sergileyen bir ildir. Bugüne kadar hep içinden geçilip gidilen bir şehir oldu. Giresun, gerçekte; özellikle doğa / yayla turizmi açısından keşfedilmeyi (tanıtılmayı) beklemektedir.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2006-2015 Şebin Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.