29 Mart 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul21°C
  • İzmir22°C
  • Giresun16°C

GÜVENLİ İNTERNET KAMPANYASI

www.guvenliinternet.org sitesi Güvenli İnternet kampanyası kapsamında açıldı...

Güvenli İnternet Kampanyası

10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:36

Güvenli İnternet Kampanyası; Habertürk Gazetesi ve Microsoft'un desteklediği önemli bir sosyal sorumluluk projesi, ebeveynleri eğitmeye, yetişkinlerin iş ve özel hayatlarında bilgisayarlarını ve interneti daha güvenli kullanabilmelerine yönelik önemli bir bilinçlendirme kampanyasıdır. Riskleri hayatımızdan uzaklaştırdığımızda internet çocuklar için vazgeçilmez bir eğitim, eğlence ve oyun alanı, kendimiz içinse sınırsız bir bilgi kaynağıdır.

İnternette çocukların güvenliği her şeyden önemlidir. Çocukların müstehcen yayın ya da şiddet içeren internet sitelerine tesadüfen ve kolaylıkla girmesi, yaşına uygun olmayan görüntülerle karşılaşması, kimliği belirsiz ve tehlikeli kişilerce kandırılma ya da taciz edilme ihtimali tüm yaşantılarını etkileyecek ve kalıcı izler bırakacak sonuçlar doğurabilir. İnternete bağlıyken iş ve özel hayatımızın, bilgisayarımızın ve özellikle çocuğumuzun karşılaşabileceği riskleri bilmek, bu riskleri ortadan kaldırmanın yollarını öğrenmek ve önlem almak içimizi rahatlatacaktır.

Güvenli TIKLA!

İnternetin yaşam ve iş yapma tarzımızı değiştirdiği bir gerçek. Çalışmak, alışveriş yapmak, oyun oynamak, bilgi edinmek, sosyalleşmek, müzik paylaşmak, günlük tutmak, aile ve arkadaşlarımızla iletişim kurmak için her gün internete bağlanıyoruz. İnternet bu kadar hayatın içine girmişken şiddet, taciz, tehdit, pornografik içerik ve zararlı yayınlara karşı bilinçli olmak ve özellikle çocukları internetin sakıncalı yönlerinden korumayı öğrenmek gerçekten çok önemlidir.

İnterneti yasaklamadan suç ve istismardan arındırabilmek, özgür ve güvenilir olmasını sağlamak kullanıcıların elinde. Tehlikelere karşı bilinçli olmayı öğrenmek ve sürekli bir eğitim en iyi korunma yoludur. Çocuklarla kurulacak farklı bir ilişki, davranışlarına dikkat etmek, yaşına göre kurallar koymak, bilgisayarınızla ilgili alınabilecek ufak tefek önlemler büyük sorunları ortadan kaldıracaktır. Kişisel bilgilerimizi tahmin edilmesi zor şifrelerle koruyarak, maillerdeki her linki tıklamayarak, kimlik hırsızlarından, hesabımızın peşine düşmüş avcılardan korunmak için neler yapılması gerektiğini öğrenerek, kablosuz ağımızı şifreli tutarak riskleri azaltmak ya da belki tamamen ortadan kaldırmak mümkün. Sadece oturum açtığınızda bile bilgisayarınızda aksaklığa neden olacak, gizliliğinizi tehlikeye sokacak, bilgilerinizi çalabilecek güce sahip zararlı yazılımlara maruz kalabilirsiniz. Bir problemle karşılaştığınızda nereye başvuracağınızı bilmek de önemli bir ayrıntıdır.

Konuyla ilgili her an güncellenen bilgilendirmeyi, çizimlerini Şebinkarahisarlı Karikatürist hemşehrimiz Mehmet Çağçağ'ın hazırladığı http://guvenliinternet.org sitesinde bulabilirsiniz.

haberturk.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.