05 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul18°C
  • İzmir22°C
  • Giresun14°C

KILIÇKAYA BARAJI'NDA SU SEVİYESİ ZİRVEDE

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan Kılıçkaya Baraj Göleti'nde, su seviyesi maksimum seviyeye ulaştı...

Kılıçkaya Barajı'nda su seviyesi zirvede

02 Haziran 2011 Perşembe 19:07

Sivas'ın Suşehri ilçesinde son iki hafta içerisinde aşırı yağmur yağışları nedeniyle Kılıçkaya Baraj Gölet'inde suyun maksimum seviyeye, 64 kilometrekarelik alan üzerinde bulunan Kılıçkaya Baraj sahasının Türkmenler köyü mevkisine kadar su doluluk oranına ulaştığı ve yağışların devam etmesiyle bu doluluk oranının daha da artacağı bildirildi.
Etkili yağmur yağışlarının aralıklarla sürdüğü Suşehri ve çevresinde dere yataklarında da su seviyesinin yüksek olması ve Kılıçkaya Baraj Gölet'ine suyun akması Kılıçkaya Barajı'nda su doluluk oranını maksimim seviyeye çıkardı. Elektrik dağıtım işletmesini yapan EÜAŞ, Kılıçkaya Hes İşletme Müdürlüğü ve Suşehri Devlet Su İşleri (DSİ) 192. Şube Müdürlüğü tarafından kontrolleri yapılan Kılıçkaya Barajı'ndaki su seviyesinin maksimum seviyelerde seyretmesi neticesinde baraj sahası önünde bulunan Kelkit Çayı'nda can ve mal güvenliği açısından zarara yol açmaması için tüm birimlere ve çevre köylere bilgi verildiği öğrenildi.

Kılıçkaya Barajı'ndaki su seviyesinin maksimum düzeylere çıkması sonucu su kontrolünü yapan Suşehri Devlet Su İşleri Müdürlüğü yetkililerinin barajın kapaklarının açılıp açılmayacağına karar verecekleri bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.