23 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul20°C
  • İzmir26°C
  • Giresun18°C

ÖSYM TERCİH KILAVUZUNU AÇIKLADI ŞEBİNKARAHİSAR'A BÜYÜK ŞOK

LYS-2015 Tercih Kılavuzu açıkladı.Şebinkarahisar'daki Üniversitenin kontenjanları belli oldu.

ÖSYM TERCİH KILAVUZUNU AÇIKLADI ŞEBİNKARAHİSAR'A BÜYÜK ŞOK

06 Temmuz 2015 Pazartesi 08:36

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden yayımlandı. Tercih işlemleri, 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.Adaylar tercihlerini 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Tercih işlemleri saat 23.59'da sona erecek.

ÖSYM Başkanlığı, adayların tercih işlemi için 1 Temmuz tarihinde yayımlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM'nin internet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmelerini istedi. Ayrıca kılavuzun basımı, dağıtımı ve satışının yapılmayacağını belirtti.

İlçemizdeki 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 2 yıllık Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna ait puan ve kontenjanlar açıklandı.Geçtiğimiz senelere göre Meslek Yüksekokullundaki kontenjanın azalması dikkat çekerken, Mobilya Dekorasyon, Organik Tarım ve Mekatronik(İÖ) gibi bölümlerin kapandığı gözlendi.

4-yillik.jpg2-yillik.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.