06 Mayıs 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul18°C
  • İzmir20°C
  • Giresun14°C

PROF. DR. CAN: MİSAK-I MİLLİ'NİN ANLAMINI BİLEN NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz CAN Misak-ı Milli'nin Kabul Edilişinin 91. Yıl Dönümü Nedeni İle Bir Mesaj Yayınladı.

Prof. Dr. Can: Misak-ı Milli'nin Anlamını Bilen Nesiller Yetiştireceğiz

28 Ocak 2011 Cuma 15:01

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, "Giresun Üniversitesi, Misakı-ı Milli'nin anlamını bilen nesiller yetiştirecek ve Mustafa Kemal'in işaret ettiği yolda kararlılıkla yürümeye devam edecektir." dedi.

Can, Misak-ı Milli'nin kabul edilişinin 91. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Milli Mücadele'nin dayanak noktası olan Misak-ı Milli'nin, 28 Ocak 1920 tarihinde son Osmanlı Mebusan Meclisi'nin gizli oturumunda, 'Ahd-i Milli Beyannamesi' adı ile kabul edildiğini ve 12 Şubat 1920 tarihinde tüm dünyaya duyurulduğunu belirti.

Misak-ı Milli, 'Milli Mücadele' ile ulaşılmak istenen siyasi hedeflere ulaşmada, 'özgürlük bildirgesi' olarak nitelendirildiğini aktaran Can, şunları aktardı: "Türk ulusunun tek vücut olarak savunduğu yurdun adı olmuştur. Türkiye'nin ülke ve ulus bütünlüğünü hedef alan iç ve dış tehditlerin bugün de mevcut olduğu ve bu tehditlerin bizleri Misak-ı Milli'ye daha çok ittiği bir gerçektir.

Misak-ı Milli, Büyük Türk Ulusunun asla vazgeçmeyeceği, hep sahip çıkacağı ve sarılacağı yüksek bir hedeftir.

Giresun Üniversitesi, Misakı-ı Milli'nin anlamını bilen nesiller yetiştirecek ve Mustafa Kemal'in işaret ettiği yolda kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Giresun Üniversitesi olarak Misak-ı Milli'nin kabul edilişinin 91. yıldönümü olan bu günlerde geleceğimizin teminatı gençlerimize Misak-ı Milli'nin çok iyi anlatılması ve kavratılması gerektiği inancındayız."
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.