03 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul17°C
  • İzmir22°C
  • Giresun13°C

SİVAS'TA 91. YILA ÖZEL 'İLÇELER' SERGİSİ

Sivas Kongresi'nin 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kentin kültürül ve tarihi dokusunu tanıtan 'İlçeler' sergisi açıldı...

Sivas'ta 91. yıla özel 'İlçeler' sergisi

03 Eylül 2010 Cuma 20:33

Sivas Kongresi'nin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, kentin kültürel ve turistik özelliklerinin tanıtıldığı ''İlçeler Sergisi'' açıldı.

Milli Mücadeleye ışık tutacak kararların alındığı Sivas Kongresi'nin 91. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, tarihi Buruciye Medresesi'nin yan tarafında oluşturulan serginin açılışını Sivas Valisi Ali Kolat yaptı.

Sergide, Sivas'ın ilçelerinin yanı sıra bazı kurum ve sivil toplum kuruluşları da stant açtı.

Yörenin kültürel ve turistik özelliklerinin tanıtımının yapıldığı sergide, ilçelere özgü ürünler ve el emeği eserler sergilendi.

Serginin Altınyayla ilçesi standında yer alan, Kurtuluş Savaşı Gazisi Ali Rıza Yıldırım'a ait tahtadan yapılmış protez bacak, görenlerin dikkatini çekiyor.

Kurtuluş Savaşı'nda Ruslara esir düşen ve savaş yıllarında sağ ayağına şarapnel parçası isabet ederek, yaralanan Gazi Yıldırım'ın o yıllarda, kesilen ayağına tahtadan protez bacak yapıldığı ve o şekilde yürüyebildiği öğrenildi.
Mankenli tanıtım

Suşehri ilçesi tarafından oluşturulan stantta ise manken Tuğba Özay, ilçede üretilen ürünlerin tanıtımını yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Özay, bazı hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirerek, CD'lerini imzaladı...

K.:İnternet Haber/Sivas

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.