28 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • İzmir20°C
  • Giresun15°C

SUŞEHRİ VE AKINCILAR İLKÖĞRETİM OKULLARDAN BİLGİSAYAR HIRSIZLIĞI

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ndeki bir lise ile Akıncılar İlçesi'ndeki ilköğretim okulundan bilgisayar ve projeksiyon cihazları çalındı...

Suşehri ve Akıncılar İlköğretim Okullardan Bilgisayar Hırsızlığı

28 Kasım 2011 Pazartesi 23:09

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ndeki bir lise ile Akıncılar İlçesi'ndeki ilköğretim okulundan bilgisayar ve projeksiyon cihazları çalındı.

Suşehri ilçe merkezinde Taşköprü Mahallesi'nde bulunan 350 öğrencili Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne dün gece kapı kilidini kırarak giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, okulun idari kısmında bulunan 5 bilgisayar kasası ile 2 monitor ve 1 projeksiyon cihazı ve öğrencilere ait birkaç cep telefonunu alarak kaçtı. Bu sabah okula giden öğretmenler tarafından fark edilen hırsızlık olayı polise bildirildi. Okulda incelemelerde bulunan Suşehri İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Okulda güvenlik görevlisinin bulunmadığı bildirildi.

Benzer bir hırsızlık olayı da Akıncılar İlçesi'nde meydana geldi. İlçe merkezinde bulunan Akıncılar İlköğretim Okulu'na aynı şekilde giren kişi veya kişiler 2 dizüstü bilgisayar, 1 projeksiyon cihazı ve 3 monitör çaldı. Her iki hırsızlık olayını gerçekleştirenlerin aynı kişiler olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Çalınan bilgisayarlarda öğrencilerle ilgili bilgilerin yer aldığı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

AA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.