29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • İzmir19°C
  • Giresun16°C

SUŞEHRİN'DE 100 ÇOCUĞUN MÜLAKATI YAPILDI

Suşehri'nde, Avrupa Birliği destekli verilecek olan kurs başvurularına katılacak olan ilköğretim çağındaki 100 çocuğa, seçme mülakatları yapıldı...

Suşehrin'de 100 çocuğun mülakatı yapıldı

23 Mart 2011 Çarşamba 20:04

Suşehri Atatürk İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda yapılan mülakata, öğrenciler ile birlikte öğrenci velileri de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, projeden faydalanmak isteyen kursiyer öğrenciler, komisyon tarafından mülakata alındı. Sivas'ın, vadide bulunan dört ilçesinden 236 öğrencinin başvuru yaptığı 'Suşehri Etüt Merkezi Projesi' ile ilgili basın toplantısı yapan İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, projenin 17 Aralık 2010 tarihinde onaylandığını ve sözleşmesinin imzalandığını söyledi. Özdemir, "Özellikle kız çocuklarının okullaştırılmasının artırılması ile ilgili hibe programı, 17 Aralık 2010 tarihinde projemiz kabul edilerek, sözleşmesi imzalanmış bulunmaktadır. Projemiz öncelikli olarak bir etüt merkezinin kuruluşunu öngörüyor. Bu etüt merkezi de projenin uygulanmasıyla birlikte, iş ve işlemlerin yürütüleceği bir birim olarak faaliyet gösterecek. Proje kapsamında ayrıca rehberlik ve danışmanlık servisleri kurulacak. Proje sonrasında ise sürekli etüt merkezi dediğimiz bir birim bulunmak suretiyle projenin sürdürülebilirliği sağlanacaktır" dedi.

Katılımcı başvuruların alındığını ve mülakatlarının yapıldığını belirten Özdemir, "Rehberlik ve danışma servisindeki arkadaşlarımız öncelikli olarak öğrenci taraması yaptı. Bugün ise bunların 60 kız, 40 erkek öğrenci olmak üzere toplam 100 öğrencinin mülakat seçmelerini yapmaktadırlar. Mülakat seçmelerinde itina gösteriyoruz" diye konuştu.
Daha önceden kabul gören Avrupa Birliği istihdam projesinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Yusuf Özdemir, "Buda eğitimle ilgili bir projemizdi. Şuandaki projemiz ise etüt merkezi projesidir. Eğitim kalitesinin artırılması noktasında gayretlerimiz bu noktada devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Gölova ilçelerinde yapılan öğrenci taramalarının belirli bir kriterler doğrultusunda yapıldığını söyleyen Özdemir, "Bu tarama sonucunda 236 öğrencimizin kriterlere uyduğunun tespiti yapılmıştır. Bu öğrencilerden seçilecek 100 öğrenciye, temel bilimler eğitimi dediğimiz, matematik, fen bilimleri, sosyal ve İngilizce dersleri verilecektir. Bu derslerden İngilizce 60 saat, diğerleri 70 saat olarak devam edecektir. Diğer taraftan ise rehberlik ve danışma servisinde bulunan öğretmenlerimiz ise, öğrencilerimizin sorunlarıyla birebir görüşecektir. Projemiz 12 ay devam edecektir. Projeden faydalanacak olan öğrencilerimize, gündelik 6 Euro cep harçlığı da verilecektir. Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Avrupa Birliği hibe programları kapsamında onaylanan 148 bin Euro'luk 'Suşehri Etüt Merkezi Projesi' ilçemize ve tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.