07 Mayıs 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul19°C
  • İzmir24°C
  • Giresun15°C

SUŞEHRİN'DE 32 YILDIR ARICILIKLA GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaşayan Enver Gürler (68), geçimini 32 yıldır arıcılık yaparak sağladığını söyledi...

Suşehrin'de 32 Yıldır Arıcılıkla Geçimini Sağlıyor

15 Eylül 2012 Cumartesi 13:44

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaşayan Enver Gürler (68), geçimini 32 yıldır arıcılık yaparak sağladığını söyledi. 

Arıcılık sayesinde çocuklarını okuttuğunu ve ev bile aldığını belirten Gürler, "Ben Orduluyum, geçmişte olan karmaşık sorunlardan dolayı memleketi terk etmek zorunda kaldım. Ben de doğu illerine gittim. Orada ne yapayım diye düşünürken arıcılık yapmaya karar verdim. İlk önceleri 7 kovan arı ile başladım. Seneden seneye çoğalttım. Şimdi 150 kovan arım var. Daha fazlasıyla ilgilenme şansım yok. Arıcılık sayesinde ev aldım, çocuklarımı okuttum, emekliliğimin bir kısmını arıcılık sayesinde ödedim." diye konuştu. 

Küçük bir hayvan olduğu için arıya çok hizmet etmek gerektiğini ve bir çocuk kadar iyi bakmak zorunluluğu olduğunu dile getiren Gürler, "Bal almak için 3 ay süremiz var. Arının verimi iklimlere bağlı olarak seneden seneye değişiyor. Genel ticaretlerin içerisinde arıdan en çok zarar ettiğin sene de bile yüzde 50 kazanırsın. Bu seneki verimden çok memnunum." diye konuştu. 

Bal fiyatları hakkında da bilgi veren üretici Gürler, birinci sınıf balın kilogramının 25, ikinci sınıf balın kilogramının ise 20 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.