02 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul15°C
  • İzmir21°C
  • Giresun16°C

SUŞEHRİ'NDE ANTEP FISTIĞI ÜRETİCİLERİ UMDUKLARINI BULAMADI

Suşehri ilçesinde, Antep fıstığı üretimi yapan üreticiler, bu yıl ürünlerinin az olmasından yakınıyor...

Suşehri'nde Antep Fıstığı Üreticileri Umduklarını Bulamadı

30 Kasım 2011 Çarşamba 21:06

Suşehri ilçesinde, Antep fıstığı üretimi yapan üreticiler, bu yıl ürünlerinin az olmasından yakınıyor.

Günlüce köyü muhtarı Selim Şahin, ilçeye bağlı Günlüce köyünde şu anda 8 kişinin Antep fıstığı üretimi yaptığını belirtti. Şahin, geçen yıl köylerinde 3 ton fıstık alındığını, bu yılki üretimin bir ton olarak gerçekleştiğini söyledi.

Fıstık üretimine Sivas Valiliği'nin büyük önem verdiğini anlatan Şahin, fıstık bahçelerinin oluşması için Gaziantep'ten fidanların getirildiğini, köyde fıstık bahçeleri oluşturulduğunu ifade etti.

Bahçelerin bakımlarını Suşehri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gelen ekiplerin devamlı olarak kontrol ettiğini belirten Şahin, bu yılki üretimden memnun kalmadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tabi ki bu yıl fazla üretimin olmaması bizleri üzdü. Fakat bu üretimlerin bundan sonraki yıllarda daha da artacağını ümit ediyoruz. Fıstık konusunda köyümüzün tanıtılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü bu artık köyümüzün geçim kaynağını oluşturacaktır. Şu anda bölgemizde çok sayıda aşılanmayı bekleyen, yaklaşık 20 bin adet melengiç ağacı olduğu bilinmektedir. Bu ağaçların aşılanması ve ayrıca fıstık bahçelerinin yapılanmasıyla çalışmalarımız daha da ilerleyecektir."

Köy sakinlerinden Özkan Çam ise fıstık üretimi yapan çiftçilere devlet tarafından kredi desteği verilmesini isteyerek, "Yetkili birimlerimiz bu konuda bizlere büyük destek veriyorlar. Ama bizlerde fıstık üretimi açısından devletimizden kredi desteği istiyoruz. Bu işimizi daha profesyonel anlamda yapmak arzusundayız. Çünkü devletimiz hayvancılık desteği veriyor, tarım desteği veriyor. Bizler de fıstık desteği istiyoruz" diye konuştu.

AA
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.