28 Nisan 2024
  • Ankara19°C
  • İstanbul17°C
  • İzmir23°C
  • Giresun16°C

SUŞEHRİ'NDE ÇİFTÇİLERE FİDAN ÜRETİMİ KURSU

Suşehri ilçesinde bulunan çiftçilere fidan üretimi hakkında kurs veriliyor...

Suşehri'nde Çiftçilere Fidan Üretimi Kursu

23 Kasım 2011 Çarşamba 21:07

Suşehri Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Evrenpaşa Mahallesi'nde çiftçilere fidan üretimi konusunda gezici tarım kursu düzenlendi.

Ziraat Teknikeri Arif Küsmüş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Suşehri ilçesi Evrenpaşa Mahallesi'nde çiftçilere yönelik kursiyerlere tohumla, çelikle, daldırmayla ve aşı ile fidan üretim tekniklerinin anlatıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ayrıca ilave bilgi olarak fidan dikimi, budama, hastalık ve zararlıları konusunda eğitim veriyoruz. Haftada iki gün kurs öğretmeni tarafından bu kursumuz verilmektedir. Kursa kayıtlı 25 çiftçi bulunmaktadır. 2012 yılı ilkbahar sezonunda kursiyerlere uygulamalı olarak budama ve aşı çalışması yaptırmayı planlıyoruz. Hedefimiz çiftçilerimize kaliteli meyve yetiştiriciliği alanında fidan üretimini geliştirmeleri olacaktır. Çiftçilerimiz bu öğrendikleri yeni yöntemlerle daha çok meyve elde ederek, kendi ekonomilerine ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacaklardır."

Evrenpaşa Mahallesi muhtarı İsa Özcan ise "Suşehri Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından mahallemiz konağında meyve yetiştiriciliği yapan çiftçi arkadaşlarımıza yönelik fidan üretimi konusunda kurslar verilmektedir. Verilen kurslarda çok geniş kapsamlı bilgilere ulaşmış bulunuyoruz. İnşallah aldığımız bu eğitim mahallemizdeki meyve yetiştiricilerine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

AA- SİVAS

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.