30 Nisan 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul13°C
  • İzmir13°C
  • Giresun15°C

SUŞEHRİ'NDE FİDAN DENETİMİ

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde, tüpsüz fidan satışı yapan yerlerde denetim yapıldı...

Suşehri'nde fidan denetimi

18 Mart 2011 Cuma 19:02

İlkbahar mevsiminin başladığı şu günlerde artan fidan satışlarından dolayı, Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz ve ziraat mühendisleri ve belediye zabıta ekipleri, ilçede tüpsüz fidan satışı yapan kişilere uyarılarda bulunarak, satış yapmalarına izin vermedi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda, tüpsüz fidan satışının yasak olduğunu belirten yetkililer, fidan satışı yapan kişilerin fidanları tüplü olarak satması gerektiğini söyledi. Toprak içerisinde tüpsüz olarak satılan fidanların dikiminde verim alınmadığını, çünkü açıkta satılan fidan köklerinin kuruduğunu belirten yetkililer, bu konuda kesinlikle satış yapılmasına izin verilmeyeceğini, fidan alacak olan vatandaşlarında mutlaka tüplü fidan almaları gerektiğini söyledi.


Fidan satışı yapan kişilere belediye olarak yer tahsisi yapıldığını belirten yetkililer, önümüzdeki hafta Perşembe günü kurulacak olan halk pazarında, fidan satışı yapacak olan kişilerinde belirtilen yerde fidanlarını satacağını dile getirdi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.