06 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul18°C
  • İzmir21°C
  • Giresun13°C

SUŞEHRİ'NDE KARPUZ YETİŞTİRİLECEK

Yapılan çalışmada yüzde 90 karpuz, yüzde 60 sırık domatesi ve yüzde 20 çilek ürünlerinden neticeler alındığını dile getirildi.

Suşehri'nde karpuz yetiştirilecek

13 Ağustos 2010 Cuma 22:55

Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz Suşehri'nin iklimine en uygun ürünün karpuz olduğunu belirterek, "Aşağısarıca, Yeşilyayla ve Esenyaka köylerinde yapılan demonstrasyon çalışmaları sonrası gözlemler neticesinde ekilen aşılı karpuz, sırık domatesi ve çilek ürünlerinin galibi yüzde 90 başarıyla aşılı karpuz çıktı" dedi.

Suşehri genelinde yaygınlaştırılmak istenen sebzecilik faaliyetlerini deneme amaçlı Aşağısarıca, Yeşilyayla ve Esenyaka köylerinde 3 vatandaşın tarlasına aşılı karpuz, sırık domates ve çilek ekiminin yapıldığını belirten Deniz, deneme olarak ekilen bitkilerden iklim şartlarına göre en çok başarı aşılı karpuzdan elde edildiğini, yapılan demonstrasyon çalışmasında yüzde 90 karpuz, yüzde 60 sırık domatesi ve yüzde 20 çilek ürünlerinden neticeler alındığını dile getirdi.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, "2010 yılı ilçede yapılan aşılı karpuz, sırık domates ve çilek demonstrasyon çalışmaları neticesinde Yeşilyayla ve Aşağısarıca köylerinde çiftçilerin katılımıyla ekilen ürünlerin verimliliği incelendi. Bölgemize uyum sağlayan yüzde 90 oranında başarı elde ettiğimiz aşılı karpuz bundan sonraki yıllarda başarı ile üretileceği müjdesini çiftçilere verdi. Bundan sonraki yıllarda da bu tür çalışmaları devam ettirerek bölgemiz iklimine uyum sağlayan yüksek verimli bitkileri çiftçilerimize kazandıracağız.

Demonstrasyon çalışmaları sonrası aşılı karpuz yüzde 90 oranında başarı gösterirken, çilek demonstrasyonunda mevcut fideleri bölgemiz iklimiyle fazla uyumluluk sağlamadı. Sırık domatesinde ise yüzde 60 oranlarında başarı gözlemlenmiştir. Sırık domatesi ve çilek biraz daha bakım şartları fazla gerektirdiğinden dolayı başarısızlıkla sonuçlanırken, fazla bakım istemeyen aşılı karpuz en uygun yetiştirilecek ürün oldu" dedi.

K.:İnternet Haber/Sivas
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.