06 Mayıs 2024
  • Ankara10°C
  • İstanbul15°C
  • İzmir17°C
  • Giresun12°C

TEK PLAKA UYGULAMASINDA SON DURUM

Tek plaka uygulaması konusunda Şoförler Federasyonu'ndan bir açıklama geldi.

Tek plaka uygulamasında son durum

07 Mayıs 2010 Cuma 10:25

Tek plaka uygulaması konusunda Şoförler Federasyonu'ndan bir açıklama geldi.

Tek plaka uygulaması konusunda Şoförler Federasyonu'ndan bir açıklama geldi. Federasoyon: İçişleri Bakanlığı ile görüştük. Uygulamadan vazgeçildi.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile yaptığı görüşme sonucunda, ikinci el araç satışlarında plakaların değiştirilmeyeceği uygulamasından vazgeçildiği bilgisinin verildiğini bildirdi. Apaydın, ''Teşkilatımızı yakından ilgilendiren ve sıkıntıya sokan noterler tarafından yapılan ikinci el satışlarda plakanın değiştirilmeyeceğine ilişkin düzenleme, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Oğuz Kağan Köksal ve İçişleri Bakanım Sayın Beşir Atalay ile yapmış olduğum görüşmeler sonucunda iptal edilmiştir'' bilgisini verdi.

Fevzi Apaydın'ın duyurusuna göre, ikinci el araç satışlarında plaka değiştirebilme uygulaması, 7 Mayıs Cuma gününden itibaren yeniden yapılabilecek. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde 1 Mayıs'ta yapılan değişiklik ile mevcut tescilli araçların plaka numaraları ile ilk defa tescil edilecek araçlara verilecek plaka numaralarının, bazı haller dışında hurdaya ayrılıncaya kadar değiştirilemeyeceği hükmü getirilmişti.
k.tumgazeteler
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.