18 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul15°C
  • İzmir17°C
  • Giresun22°C

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ GİRESUN'DA EĞİTİME BAŞLIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun'da eğitim görmelerinin önündeki engelleri ortadan kaldırdı...

Tıp Fakültesi Öğrencileri Giresun'da Eğitime Başlıyor

11 Eylül 2012 Salı 12:48

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun'da eğitim görmelerinin önündeki engelleri ortadan kaldırdı.

Canikli, yıllardır yaşanan sorunlar ve pürüzlerin Yükseköğretim Kurulu nezdindeki girişimler sonucunda aşılmasını sağlayarak, Giresun halkına Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun'da eğitim göreceklerini müjdeledi.

Mayıs 2007 yılında kurulan Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi, öğrencileri, fakülte için yeterli altyapı eksiklikleri nedeniyle 2007-2008 Akademik Yılı'ndan itibaren başlayarak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde bu üniversitede eğitim görüyorlar. Yıllardır Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun'a getirilmesi için verilen tüm çabalara rağmen bir türlü bu sağlanamadı, tâki, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin olaya el koymasına kadar.

Nurettin Canikli'nin, YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya ve YÖK nezdindeki girişimleri sonucu, Giresun halkının Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun'da eğitim görmelerinin noktasındaki özlemlerini nihayet sona erdirdi.

Canikli, tüm engelleri ve aşılamayan noktaları bir bir geçerek, Giresunluya "Öğrenci" müjdesini verdi.

TIP FAKÜLTESİNDEN SONRA ÖĞRENCİ SORUNU DA AŞAN İSİM OLDU

Tıp Fakültesi'nin kurulmasında kilit rol oynayan Nurettin Canikli, Tıp Fakültesi öğrencileri sorununu da aşan isim oldu.

CANİKLİ, ÖĞRENCİ MÜJDESİ VERDİ

Canikli, yaptığı açıklamada, YÖK'ün, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin Giresun'da bu yıldan itibaren eğitim görmeye başlayacaklarını açıkladı.

Giresun halkına bu müjdeli haberi vermekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.