08 Eylül 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul21°C
  • İzmir27°C
  • Giresun23°C

YABANCI KONUKLAR VALİLİKTE

Aksu Anadolu Lisesi’nin de ortak olduğu “Secred Sites and Traditions” projesinin

Yabancı konuklar valilikte

13 Ocak 2009 Salı 21:02

Aksu Anadolu Lisesi’nin de ortak olduğu “Secred Sites and Traditions” projesinin ilk toplantısı Giresun’da devam ediyor. AB kapsamındaki proje toplantısı için İlimize gelen proje ortaklarından Fransa, İngiltere ve Polonya’dan 6 öğretmen, 8 öğrenciden oluşan 14 kişilik grup, Giresun Valiliği’ni ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Sadık İkizek’in karşıladığı ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak’ta katılırken, Aksu Anadolu Lisesi Müdürü Servet Yüksektepe, proje hakkında kısa bilgiler verdi.

2008 yılı Comenius ‘Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi’ “Secred Sites and Traditions” uygulamasına ilişkin ilk toplantının İlimizde gerçekleştirildiğini belirten Aksu Anadolu Lisesi Müdürü Servet Yüksektepe, 23 Kasım’da İlimize gelen proje ortağı konukların 28 Kasım’da ülkelerine döneceğini belirtti.

Okul Müdürü Servet Yüksektepe, Aksu Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde yapılan proje çalışmalarının yanında, konuklara, İlimizin tarihi, turistik ve kültürel yerlerini gezdirmeye gayret gösterdiklerini, gezilerin son güne kadar da devam edeceğini söyledi.

Aksu Anadolu Lisesi Müdürü Servet Yüksektepe, ilki İlimizde gerçekleştirilen proje çalışmalarının ilerleyen tarihlerde Fransa, İngiltere ve Polonya’da da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ziyarette bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Sadık İkizek’te, geliştirilen projeler sayesinde ülkeler arası insan ve kültür ilişkilerinin arttığını belirterek, üç ayrı ülkeden gelen konukları İlimizde ağırlamaktan son derece memnunluk duyduklarını söyledi.

“Proje çalışmalarına katılanları tebrik ediyorum” diyen Vali Yardımcısı Sadık İkizek, Doğu Karadeniz’in insan yaşayabilen tek adası olan Giresun Adası ile ilgili de projeler geliştirilmesi önerisinde bulundu.

Ziyaretin sonunda Vali Yardımcısı Sadık İkizek’in İlimize özgü hediyeler verdiği konuklar, proje çalışmalarına devam etmek üzere Aksu Anadolu Lisesi’ne döndüler. 

Haber:giresunekspres

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.