22 Kasım 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul17°C
  • İzmir21°C
  • Giresun15°C

YÖK 10 FAKÜLTEYE DEKAN ATADI

Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında devlet üniversitelerine ait 10 fakülteye dekan ataması yapıldı.

YÖK 10 fakülteye dekan atadı

13 Temmuz 2012 Cuma 01:47

Yükseköğretim Genel Kurulu 2012 yılının 15. toplantısını yapmak üzere bugün toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra dekan atamalarına ilişkin maddelerin de görüşülerek karar bağlandığı belirtildi.

Devlet üniversitelerine ait 10 fakülteye dekan ataması yapıldı. Buna göre, Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ne Prof. Dr. Ali Teke, Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Sadettin Osman Senemoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. İdil Kaya, İletişim Fakültesine Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper, Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Recai Çınar, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesine Prof. Dr. Bünyami Ünal, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Fazıl Güler, Kocaeli üniversitesi Hukuk Fakültesine Prof. Dr. N. İlker Çolak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesine Prof. Dr. Serdar Salman dekan olarak atandı.

Genel Kurul'da ayrıca, Nişantaşı Üniversitesi mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen Prof. Dr. Abdullah Bayram ile ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildi.

-3 DEKAN ADAYI HAKKINDA OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRİLMESİ KARARLAŞTIRILDI -

Genel Kurulda üç vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adaylarla ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildi. Bunlar, Beykent Üniversitesi İİBF Fakültesi Prof. Dr. Cevat Gerni, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Y. Kılınç ve Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde görevli Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu.

- ÖSYS -2012 ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANLARININ HESAPLANMASI-

Açıkalmada, 6353 sayılı Kanunla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici madde 62'ye göre, "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonraki ilk yükseköğretime giriş ve yerleştirme işlemlerine münhasır olmak üzere, bu Kanunun 45'inci maddesinin birinci fıkrasının (b), (d) ve (f) bentleri uyarınca adayların merkezi sınavlardan almış olduğu puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanları Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş usul ve esaslara göre hesaplanır" hükmünün bulunduğu belirtildi.

Yükseköğretim Kurulunca 2547 sayılı Kanunun 45'inci maddesi uyarınca bu konuya ilişkin usul ve esaslar en son 17 Mayıs 2012 tarihli ve 2012.11.623 sayılı karar ile şu şekilde belirlendi:
"Buna göre: 2012-ÖSYS'de yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarıları dikkate alınacaktır. Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. Bu şekilde hesaplanan Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde onikisi (0,12) merkezi sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır."
Açıklamada bir sonraki genel kurul toplantısının 16-17-18 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.