26 Kasım 2024
  • Ankara4°C
  • İstanbul11°C
  • İzmir12°C
  • Giresun10°C

ZAHİR BAKICI’NIN İSMİNİ ÜNİVERSİTEYE GİDEN CADDEYE VERMEKTİR.

(ŞEBİNKARAHİSARLIYA YAKIŞAN HİÇBİR SİYASİ HESAP YAPMADAN VEFASINI GÖSTERMEKTİR)

ZAHİR BAKICI’NIN İSMİNİ ÜNİVERSİTEYE GİDEN CADDEYE VERMEKTİR.

17 Şubat 2010 Çarşamba 16:25


ZAHİR BAKICI'NIN İSMİNİ ÜNİVERSİTEYE GİDEN CADDEYE VERMEKTİR.

(ŞEBİNKARAHİSARLIYA YAKIŞAN HİÇBİR SİYASİ HESAP YAPMADAN VEFASINI GÖSTERMEKTİR)

Her insan doğup büyüdüğü şehrin il olmasını hatta mümkünse başkent olmasını ister. Her hemşerimizde Şebinkarahisar'ın il olmasını canı gönülden ister. Bizde istiyoruz da her gün Allah'a milli piyangodan bana ikramiye çıkar diye dua edip ancak bilet almayan ihtiyara benziyoruz.
Şebinkarahisar'ın il olması için önce siyasi gücünün olması lazım. Şebinkarahisar yanlış politikaları sebebiyle kaç senedir milletvekili çıkaramıyor. Önce yerel siyasiler, Amerika'yı yeniden keşfetmeyecekler. Hemen komşu ilçemiz Alucra' ya bakacaklar. Hiçbir dönemde Ankara da parlamentersiz kalmıyorlar. Aklın yolunu uyguluyorlar. Sahile kurdukları iyi diyalogların karşılığını alıyorlar.
Bir şey istiyorsan kimden isteyeceğini bileceksin ve gereğini yapacaksın.
Yerel bir televizyon kanalında hemşerimiz bir türkücünün programında söz alan bir dernek yöneticisi, türkücü hemşerimize:
“Ağabey sen de desteğini ver de il olalım” deyince hayret edip şaşırmıştım.
Bir ilçenin il olması için siyasi gücünün olması lazım.
Bir ilçeyi ancak Ankara' da ki Türkiye Büyük Millet Meclisi il yapar.
Şebinkarahisar'ın yerel siyasi yöneticileri biz niye otuz senedir parlamentoya bir temsilci gönderemiyoruz? Biz nerede hata yapıyoruz diye düşünmeliler.
Şimdi bizim gerçeklerimize bakalım. Şebinkarahisar'ın il olmayı istemesi sahile husumet beslemesini gerektirmez, sahille iyi ilişkiler kurmasına, parlamentoya bir Şebinkarahisarlı hemşerimizi göndermemize mani değil.
Bizi Keşap'lılar mı ilçe yaptı? Derelililer mi ilçe yaptı? Bulancaklılar mı ilçe yaptı? Göreleliler mi ilçe yaptı? Yoksa Giresun merkezi imza toplayıp Şebinkarahisar ilini ilçe yapıp bize bağlayın diye Ankara'ya mı gitti?
Önce Şebinkarahisar sahille iyi diyalog kuracak milletvekili çıkararak ve menfaatlerini daha iyi savunacak. Giresun'un bütün ilçelerinin de desteğini arkasına alacak.
Şebinkarahisar il olmak için mücadelesini verirken asıl olanın aş olduğunu, iş olduğunu göçü durdurmak, insanların refahını artırmak ve yol meselesini halletmek olduğunu gözden kaçırmamalı.
Şebinkarahisar dünyaya tek pencereden bakarsa gözü diğer güzellikleri görmez olur.
Hâlbuki gurbetteki Şebinkarahisarlılar il olmak kadar belki ondanda önemli bir iş başardı. Ancak farkında değil. Hani derler ya “Kapıdan çıkan dana öküz olmaz”
Şebinkarahisar toprağından çıkan Şükrü Genç diye bir hemşerimiz, gurbetteki Şebinkarahisarlılara ve Giresun'un değişik sahil ilçelerinden Sarıyer'e yerleşen hemşerilerimizin desteğiyle Türkiye'nin ekonomisine siyasilere yön veren İstanbul'un bir ilçesine belediye başkanı oldu.

Sarıyer nüfus olarak on Anadolu vilayetinin karşılığıdır. Sarıyer ekonomik güç olarak otuz Anadolu ilinin karşılığıdır.
İşte gurbetteki Şebinkarahisarlılar bileklerinin gücüyle on milletvekilliğinden daha önemli bir siyasi mevzi kazandılar.
Şimdi bu seçilen belediye başkanının siyasi görüşü partisi hiç önemli değil. Önemli olan Şebinkarahisar dan çıkan bir hemşerimizin Sarıyer gibi bir yerin belediye başkanlığını kazanmasıdır.
Şebinkarahisar ne kazandığını fark etseydi seçim gecesi yediden yetmişe herkes siyasi düşüncesini, partisini bırakıp sokaklara dökülürdü, bayram yapardı. Bütün ulusal medyaya gündem olurdu.
Şükrü Genç'i tanımam, bir defa Giresun Dergisi'nin toplantısında karşılaştım. Siyasi görüşlerimiz, partilerimiz farklı.
Başta kendisi olmak üzere seçilmesine emeği geçen bütün Şebinkarahisarlı ve Giresunlu hemşerilerimi ayakta alkışlıyorum.
Gurbette politika yapmış biri olarak ne büyük başarıya imza attığını bilenlerdenim.
Bugün Şebinkarahisar nüfusunun en az beş katı hemşerimiz İstanbul da yaşıyor. İnanıyorum ki onlar için Şükrü Genç'le İstanbul da daha onurlu, daha başı dik, kendilerine güvenleri artmış yeni bir hayat başlayacak.
Şebinkarahisarlının son elli yılında Şebinkarahisar'a ve Şebinkarahisarlıya artı getiren iki önemli olay var.
Birincisi. Şükrü Genç'in İstanbul'dan belediye başkanı seçilmesi. Ikınıcısı de kurulan yüksek okul.
Bu yüksek okulun kurulmasında ve gelişmesinde emeği geçen kurucu müdür hemşerimiz Prof. Dr. Mustafa Zahir Bakıcı değil de başka bir ilden gelen hemşerimiz olmayan biri olsaydı şimdiye kadar üniversiteye giden caddeye ismi verilirdi ve doğru da yapılırdı.
Prof. Dr. Mustafa Zahir Bakıcı'yı üniversite öğrenci yıllarından sonra görmedim. Karşılaşmadım da. Kendisini gençliğinden tanıdığım kadarıyla hemşerilerinden asla böyle bir beklentisi olmaz.
Şebinkarahisarlıya yakışan hiçbir siyasi hesap yapmadan vefasını göstermektir. Zahir Bakıcı'nın ismini üniversiteye giden caddeye vermektir.

k www.giresundergisi.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.