08 Mayıs 2024
  • Ankara19°C
  • İstanbul19°C
  • İzmir25°C
  • Giresun16°C

ZİRAİ ALETLER ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında alınan zirai makineler çiftçilere teslim edildi...

Zirai aletler çiftçinin yüzünü güldürdü

11 Temmuz 2010 Pazar 13:41

Tarım Bakanlığı'nca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Koyulhisar Ziraat Odası'nca 24 adet proje hazırlandı.

Hazırlanan projelerin 14'ü kabul görürken, program kapsamında alınan zirai aletler ilçedeki çiftçilere teslim edildi.

Koyulhisar Ziraat Odası Başkanı Vedat Canan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Dünya Bankasının birlikte yürüttüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın tarımsal üretime önemli katkı sağlayan bir program olduğunu söyleyerek, program kapsamında, çiftçilerin makine ve ekipman alımlarının desteklendiğini belirtti.

Canan, ''Program sayesinde, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısının güçlendirilmesi, gelir ve sosyal standartlarının geliştirilmesi, ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edilebilir bir düzeye getirmek Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının ana hedefleri arasında yer almaktadır'' dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 3 adet hububat harman makinesi, 1 adet yem kırma makinesi, 2 tane biçer, 5 adet arıcılık ekipmanı ve 1 tane yem karma makinesinin alındığını belirten Canan, alınan zirai makinelerin 12 çiftçiye dağıtıldığını söyledi.

Koyulhisar Ziraat Odası Başkanı Vedat Canan, alınan makinelerin değerinin ise 55 bin 500 TL olduğunu program çerçevesinde yüzde 50'sinin hibe desteklemelerinden karşılandığını da sözlerine ekledi...

K.:İnternet Haber - Sivas

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.